• photo-1
  • photo-3
  • photo-4
  • photo-2
  • photo-5
  • photo-6

News

Vest 1
Danas je pušten u rad novi pogon. Instalirana je i puštena u rad nova mašina.


Vest 2
Danas je pušten u rad novi pogon. Instalirana je i puštena u rad nova mašina.


Vest 3
Danas je pušten u rad novi pogon. Instalirana je i puštena u rad nova mašina.

Intercord doo Subotica

14.12.1990. je osnovano privatno preduzeće INTERCORD d.o.o. Osnovna delatnost je bila proizvodnja gumeno tehničkih proizvoda i distribucija rezervnih delova za automobile.

INTERCORD d.o.o. se nalazi u Subotici, Beogradski put 242. Firma je porodično vlasništvo. Osnivači su Radomir i Zorica Perin.

Do 2002. INTERCORD d.o.o. je bio regionalno ovlašćeni distributivni centar renomiranih stranih firmi kao što su: amortizeri MONROE, izduvni sistemi WALKER, opruge KILLEN, remenje GATES, pločice JURID, gume PIRELLI.

Promenom tržišnog okruženja lična procena je bila da se dotadašnja delatnost preusmeri u novu oblast nedevoljno zatupljenu, a perspektivnu – SEKUNDARNE SIROVINE. Time je *INTERCORD* postao jedna od prvih privatnih firmi u regiji za preradu sekundarnih sirovina.

Prvi poslovi su bili sakupljanje i prodaja otpadnog gvoždja. Prodaja je išla isključivo u pravcu izvoza. U tom periodu je stvorena čvrsta osnova za pozicioniranje u međunarodnom poslovnom okruženju.

Sledeći korak u evoluciji firme je bilo organizovanje reciklažnih aktivnosti.

Poslovanju u ovom kontekstu je orgnizovano kroz dve poslovne jedinice:

PJ Reciklažni centar

PJ Recikplast

Registracija reciklažnih PJ prijavljena je Agenciji za privredne registre 2005.godine.

PJ Reciklažni centar bavi se sakupljanjem, odlaganjem i primarnom reciklažom svih sekundarnih sirovina. Primarno recikliranje obuhvata kasaciju (sečenje), baliranje, razvrstavanje i sortiranje sekundarnih sirovina. Nalazi se na lokaciji Čantavirski put 6/a, Subotica u neposrednoj blizini samog sedišta *INTERCORD*-a. Prostire se na površini od 25.000 m2 sa svom pratećom infrastrukturom neophodnom za obavljanje ove delatanosti. PJ *Reciklažni centar* ima 11 zaposlenih,vozni park opremljen specijalnim i namenskim vozilima kao i potrebnom pratećom opremom: prese, kontejneri, preskontejneri...

PJ Recikplast se nalazi na lokaciji Senćanski put 150, Subotica. Površina prostora je blizu 28000 m2 na kojoj se nalaze proizvodne hale površine oko 3000m2. Ima 45 zaposlenih. Infrastruktura je kompletna i izuzetno je pogodna za ovu namenu. Pozicionirana je uz glavni put i uz teretni kolosek što pruža izuzetne mogućnosti tokova sirovina i robe. Obzirom da se u blizini lokacije nalazi gradski prečistač za otpadne vode proširenje delatnosti u ma kom pravcu ne nailaze na problem zagadjenja čovekove okoline.

U proizvodnim halama se nalaze tehnološki najsavremenija linije za reciklažu PET, PE i PP materijala ambalaznog otpada.

Projekat formiranja pogona za reciklažu plastične sekundarne sirovine nastao je kao rezultat iskustva u radu sa sekundarnim sirovinama. Naime pokazalo se da u ukupnom asortimanu sekundarnih sirovina otpad plastičnog porekla ima najveće učešće. Tendencija sve veće zaštite čovekove okoline i negativnog aspekta plastičnih sirovina u okruženju pruža mogućnosti daljeg širenja ove delatnosti.

Reciklirani materijal koji se proizvede u našem pogonu ponovo se koristi za proizvode koji su traženi na našem i inostranom tržištu.

Prednost INTERCORD-a u odnosu na ostele proizvođače iz branše je sopstveni sabirni centar, instalirana savremena proizvodna linija, cerfificiranje upravljanja kvalitetom kao i zaštita čovekove okoline, referentna lista, tradicija, opremljenost, kvalifikovana radna snaga.

Vizija INTERCORD-a je biti aktivan učesnik u zaštiti čovekove okoline podizanjem svesti građana u oblasti očuvanja čovekove okoline.

Location